Parodontită

Inflamaţie a parodonţiului, provocată de acţiunea plăcii dentare şi a tartrului asupra ţesuturilor de susţinere a dintelui (gingie, os alveolar).

Parodontitele cronice au evolutie lenta si sunt caracterizate printr-o gingie roşie şi umflată care sângerează la cel mai mic contact, îndeosebi în cursul periajului dinţilor.

Tratamentul include un detartraj al rădăcinilor, cu scopul de a încetini procesul de depunere a tartrului, efetuarea unui periaj corect al dinţilor care sa elimine regulat  plăca dentara.  La interval de cateva luni se face o evaluare a stării ţesuturilor şi dacă este cazul se practica o acoperire a structurilor distruse (grefe de gingie, acoperirea leziunilor osoase cu ajutorul coralului, hidroxiapatitei, fosfaţilor tricalcici etc.).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea