Parodontită

Inflamaţie a parodonţiului, provocată de acţiunea plăcii dentare şi a tartrului asupra ţesuturilor de susţinere a dintelui (gingie, os alveolar).

Parodontitele cronice au evolutie lenta si sunt caracterizate printr-o gingie roşie şi umflată care sângerează la cel mai mic contact, îndeosebi în cursul periajului dinţilor.

Tratamentul include un detartraj al rădăcinilor, cu scopul de a încetini procesul de depunere a tartrului, efetuarea unui periaj corect al dinţilor care sa elimine regulat  plăca dentara.  La interval de cateva luni se face o evaluare a stării ţesuturilor şi dacă este cazul se practica o acoperire a structurilor distruse (grefe de gingie, acoperirea leziunilor osoase cu ajutorul coralului, hidroxiapatitei, fosfaţilor tricalcici etc.).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica