Paniculita

Inflamaţie a ţesutului adipos subcutanat, provocată de luarea unor medi­camente, de o boală generală (lupus eritematos, sarcoidoză, tuberculoză) sau de unii factori locali: frigul, frecările cauzate de purtatul unor haine prea strâmte

Paniculita se caracterizeaza prin apariţia sub piele a unor tumefacţii roz sau galbene, calde şi sensibile, amplasate adesea pe membrele inferioare.

Tratamentul este cel al simptomelor (repausul gambelor în poziţie supraînălţată, luarea de medicamente antiinflamatoare) şi atunci când este posibil suprimarea cauzei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea