Paniculita

Inflamaţie a ţesutului adipos subcutanat, provocată de luarea unor medi­camente, de o boală generală (lupus eritematos, sarcoidoză, tuberculoză) sau de unii factori locali: frigul, frecările cauzate de purtatul unor haine prea strâmte

Paniculita se caracterizeaza prin apariţia sub piele a unor tumefacţii roz sau galbene, calde şi sensibile, amplasate adesea pe membrele inferioare.

Tratamentul este cel al simptomelor (repausul gambelor în poziţie supraînălţată, luarea de medicamente antiinflamatoare) şi atunci când este posibil suprimarea cauzei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica