Mielomeningocel

Tumoră chistică congenitală situata în lungul coloanei vertebrale la nivel lombar sau lombosacral. Este cea mai gravă forma de spina bifida, malformaţie congenitală caracterizată prin lăsarea descoperită a unei părţi din măduva spinării.

Mielomeningocelul are culoare roşietică şi volum variabil, este acoperit de o peliculă fină si foarte fragilă ce se poate rupe oricand lasand să iasă lichidul cefalorahidian. Acesta poate conduce la paralizia membrelor inferioare şi o incontinenţă iar prezenta unei hidrocefalie şi malformaţii ale gambelor nu sunt excluse.

Diagnosticul se poate pune înainte de naştere prin ecografiei.

Tratamentul este chirurgical (reducerea herniei măduvei spinării şi în reconstruirea peretelui) şi trebuie să fie efectuat in scurt timp după naştere.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.