Mielomeningocel

Tumoră chistică congenitală situata în lungul coloanei vertebrale la nivel lombar sau lombosacral. Este cea mai gravă forma de spina bifida, malformaţie congenitală caracterizată prin lăsarea descoperită a unei părţi din măduva spinării.

Mielomeningocelul are culoare roşietică şi volum variabil, este acoperit de o peliculă fină si foarte fragilă ce se poate rupe oricand lasand să iasă lichidul cefalorahidian. Acesta poate conduce la paralizia membrelor inferioare şi o incontinenţă iar prezenta unei hidrocefalie şi malformaţii ale gambelor nu sunt excluse.

Diagnosticul se poate pune înainte de naştere prin ecografiei.

Tratamentul este chirurgical (reducerea herniei măduvei spinării şi în reconstruirea peretelui) şi trebuie să fie efectuat in scurt timp după naştere.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața