Melana (meluena)

[meluena]

Emisie prin anus de sânge digerat (de culoarc neagră) de către tubul digestiv, datorata unei hemoragii digestive (esofag, stomac sau duoden).

Ruptura varicelor esofagiene este cauza frecventa a unui melene dar şi leziunile date de medicamente toxice pentru tubul digestiv (aspirină, antiinflamatoare). O melenă se manifestă prin scaune negre, unsuroase, cu un miros caracteristic.

O melenă impune o spitalizare de urgenţă si depistarea cauzei (fibroscopia esogastrică) si adoparea tratamentului adecvat. In caz de hemoragie necontrolată sau recidivantă, tratamentul este chirurgical (tratamentul hipertensi­unii portale, gastrectomia parţială).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.