Megaesofag idiopatic

Dilataţie a esofagului cauzată de o tulburare a motricităţii segmentului său inferior, stagnarea alimentelor în esofag duce la o dilatare a acestuia în amonte.

Subiectul prezinta dificultate la înghiţit, senzaţii dureroase de plenitudine gastrică şi regurgitaţii spontane. Diagnos­ticarea se face pe baza radiografiei, endoscopiei digestive şi a manometriei.

Tratamentul consta in dilataţia pneumatica sub control endoscopie (introducerea temporară în partea inferioară a esofagului a unui balonaş umflat cu aer) sau operaţia lui Heller (incizarea stratului muscular al esofagului până la mucoasă).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica