Meconiu

Materii fecale dense şi lipiciose excretate de nou-născut în timpul primelor sale zile de viaţă, de culoare verzuie si compuse din bilă, secreţii digestive şi din celule intestinale descuamate. Meconiul începe să fie excretat în cursul primelor 12 ore după naştere, materiile fecale nor­male apar cand nounăscutul începe să se hraneasca.

Expulsia meconiului în lichidul amniotic este anormală şi indică o suferinţă fetală iar intarziera eliberării meconiului după naştere necesită depistarea cauzei ocluziei intestinale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața