Meconiu

Materii fecale dense şi lipiciose excretate de nou-născut în timpul primelor sale zile de viaţă, de culoare verzuie si compuse din bilă, secreţii digestive şi din celule intestinale descuamate. Meconiul începe să fie excretat în cursul primelor 12 ore după naştere, materiile fecale nor­male apar cand nounăscutul începe să se hraneasca.

Expulsia meconiului în lichidul amniotic este anormală şi indică o suferinţă fetală iar intarziera eliberării meconiului după naştere necesită depistarea cauzei ocluziei intestinale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.