Mastocitoza

Boală caracterizată printr-o proli­ferare difuză a mastocitelor (celule ale ţesutului conjunctiv care secretă histamina, substanţa responsabilă în parte de simptomele alergiei, dar şi serotonina, şi diverse enzime), afectând adesea pielea.

Mastocitoza – forma cutanata afecteaza de cele mai multe ori copilul si se caracterizeaza prin pete plane de culoare galben deschis. Tratamentul este cel al simptomelor si consta in administrarea de antihistaminice.

Mastocitoza – forma sistemica afectează viscerele într-o manieră difuză. Evoluţia cronică poate duce uneouri spre un cancer.

Pot coexista si ambele forme de mastocitoza la un subiect.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica