Lichid amniotic

Este un lichid clar în care se dezvoltă fătul, în interiorul uterului matern. Are rol de protecţie, este lipsit de microbi şi are o temperatură constantă. Volumul creşte odată cu progresia sarcinii. Rezultat al secreţiei celulelor membranelor sacului fetal, lichidul amniotic este alcătuit din: din apă, celule fetale descumamate, urina fetală, lichidul pulmonar fetal. Se reînnoieşte permanent, iar circuitul |ncepe prin ingestia lui de către făt, şi se termină cu eliminarea urinei fetale, înapoi, în sacul fetal. Se scurge în timpul naşterii, după ruperea membranelor. Poate fi analizat prin amniocenteză şi amnioscopie. Cantitatea scăzută sau prea mare pot afecta dezvoltarea fătului, putând determina apariţia de malformaţii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Există alimente care scad glicemia? Află răspunsul de la dr. Mihaela Posea!