Lichenul scleroatrofic

Boală cronică a pielii şi a mucoaselor, de origine necunoscută, afectând în prin­cipal zonele genitale.

Lichenul scleroatrofic al vulvei  (kraurosis al vulvei) – se manifesta prin mâncărimi vulvare, arsuri la micţiune, dureri în timpul raporturilor sexuale, o decolorare a vulvei (culoare alb-sidefie sau gălbuie).

Afectează femeia trecută de 50 ani.

Lichenul scleroatrofic al bărbatului – se manifesta prin leziuni albicioase localizate la nilelul glandului şi meatului. Leziunile pot duce la o îngustare uretrală sau şanţul situat între gland şi prepuţ, formand inele.

Lichenul scleroatrofic al pielii – se manifesta prin mici papule albe-sidefii, izolate sau aglomerandu-se în placarde localizate pe gât, spate şi rădăcinile membrelor. Pot fi insotite si  de un lichen scleroatrofic genital.

Leziunile datorate lichenului scleroatrofic pot conduce în unele cazuri la tumoră malignă semnalata de apariţia induraţiilor şi a unor sângerări mici.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica