Lichen plan

Afectiune dermatologică ce se manifesta prin apariţia unor mici pete proeminente, papulele de culoare violacee, parcurse de reţele albicioase fine. Leziunile sunt pruriginoase cu prezenta simetrica pe faţa anterioară a încheieturii mâinii, pe spatele mâinilor, pe antebraţ si mi rar pe spate şi Ia glezne.
 
Leziunile afecteaza pielea capului, unghiile şi mucoasele corespunzătoare feţei interne a obrajilor (retele de linii albe sau placa groasa alba).
 
Este favorizata aparitia lui de stres, traumatism afectiv, de unele medicamente (sulfamidele sau sărurile de aur) sau afectiuni ca colite cronice, diabet, hipertensiune arteriala, in multe situatii cauza ramanand necunoscuta.
 
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: