Leptospiroza

Boală infecţioasă rară provocată de o bacterie spiralată din genul Leptospira.

Bacteria este prezenta la animalele sălbatice şi la unele animale domestice (câinii), in urina lor, contaminarea fiind pe cale transcutanată (excoriaţia pielii) în timpul scăldatului în apă dulce (râuri, lacuri) mai rar prin contact direct (muşcătură).

Dupa incubatie (10 zile) este prezenta o febră ridicată, însoţită de frisoane, dureri musculare şi  dureri de cap pulsatile. Un icter intens, un sindrom meningean (greţuri, redoare a cefei), hemoragii renale şi poliviscerale pot apare la 48 ore de la începutul manifestărilor.

Febra regresează în 4-10 zile, pe fondul ameliorari generale, între a 10-a şi a 15-a zi după debutul semnelor fiind iar prezenta o febra ridicata (în jur de două zile).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica