Lepra (boala lui Hansen)

Boală infecţioasă cronică caracterizează de o afectare a pielii, mucoaselor şi nervilor, cauzată de bacilul lui Hansen (Mycobucterium leprae).

Primele manifestari apar sub forma de mici pete depigmentate cu diametrul de câţiva milimetri, pielea devine insensibilă şi nu transpiră. Boala poate lua apoi o formă tubereuloidă, intermediara sau lepromatoasă.

Lepra tubereuloidă – afecteaza mai ales nervii în zona cotului, gambei sau gâtului, aceştia iau forma unor cordoane groase regulate sau având umflături şi strangulaţii. Boala avansand se manifesta prin extinderea leziunilor, deshidratare progresivă a pielii, leziuni ale muşchilor şi nervilor (ulceraţii), retracţii ale tendoanelor şi aponevrozelor picioarelor şi mâinilor.

Lepra lepromatoasă – se manifesta prin prezenta de noduli (leproame) de culoare roşie-brună dureroşi care sângerează sub piele, leziuni faţei sunt denumite leonină. Este prezenta o rinită inflamatorie foarte contagioasă care poate cauza o distrugere a cartilagiilor, afectare a ochilor, gurii şi viscerelor, o febră şi o stare de oboseală generală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica