Lentila de contact

Proteză optică transparentă, subţire şi concavă, care se aplica pe corneea ochiului pentru a corecta defectele de vedere. Sinonime: lentila corneeana, sticla de contact.

Lentilele suple, hidrofile, realizate din material sintetic utilizate in corectia miopiei şi hipermetropiei  mai rar astigmatismul, sunt ideale în cursul unei activităţi sportive.

Lentilele flexibile (rigide sau semirigide) sunt utilizate in corectarea astigmatismului, miopiei, hipermetropie. Intreţinerea lor este mai uşoară decât cea a lentilelor suple şi durata lor de toleranţă mai lungă însă această toleranţă este mediocră la început.

Efecte secundare constau in ulceraţii ale corneei, inflamaţii superficiale ale corneei, conjunctivite alergice (data de produsele de intretinere a lor), inrosire a ochiului, jenă dureroasă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: