Lentigo

[aluniţa, lentigina.]

Mică pată cutanată de culoare brună, rotunde, cu diametrul de câţiva milimetri, datorata unei creşteri a numărului de melanocite (celule care dau pigmentaţia cutanată). 

Lentigo senil  – pete brune de câţiva centi­metri diametru pe spatele mâinilor persoanelor în vârstă, nepatologice.

Lentigo malign (melanoza lui Dubrcuilh) – leziune precanceroasă sub forma unei pate de culoare maro­nie localizata pe obraji, pe frunte, pe pleoape, pe spatele mâinilor şi pe faţa posterioară a gambelor.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica