Leishmanioza cutaneomucoasa (buton de Bahia)

Boală parazitara cauzată de infestarea celulelor pielii şi mucoaselor cu protozoarele flagelate din genul Leishmania. Se manifestă prin ulceraţii pe faţă care pot lăsa cicatrice.

Parazitul este găzduit de animale şi se transmite prin înţepătura micilor insecte din genul Phlebotomus sau Lutzomiya, boala fiind intalnita în America Centrală şi în America de Sud.

 

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica