Laxativ

Medicament utilizat în tratamentul împotriva constipaţiei.

O dietă bogată în fibre (cereale, legume verzi, fructele) însoţită de un consum suficient de apă ajută împotriva constipaţiei.

Există laxativele administrat oral:
– Laxativele de lest care trebuie să fie administrate cu multă apă deoarece se umflă crescând volumul şi consistenţa conţinutului intestinului.
– Laxativele lubrifiante înmoaie conţinutului intestinului, favorizând eliminarea lui.
– Laxativele osmotice care reţin din apa corpului în intestin crescând astfel volumul şi hidratarea scaunelor.
– Laxativele stimulante care acţionează iritând intestinul (sunt considerate purgative fiind laxative puternice). Mişcările şi secreţiile intestinului sunt stimulate, iar utilizarea lor regulată provoacă dureri şi o inflamaţie a intestinului. Nu trebuie folosite regulat.

Şi laxative utilizate pe cale rectală care se administrează când cele orale nu au efect. Acestea cauzează o eliminare rapidă a scaunelor, iar folosirea lor pe termen lung nu este recomandată.

Folosirea laxativelor, fie pe cale orală, fie rectală, trebuie oprită de îndată ce s-a restabilit tranzitul intestinal normal pentru evitarea unei diaree sau a altor tulburări mai grave.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: