Laringoscopie

Examen care permite vizualizarea laringelui.

Examen practicat în caz de disfonie (modificare anormală a timbrului vocii: voce aspră, spartă etc.), de tulburări ale deglutiţiei, de dureri ale faringelui sau de dificultăţi respiratorii.

Există 2 tipuri de laringoscopie: laringo­scopia indirectă şi laringoscopia directă.

Laringoscopia indirecta:  Subiectul este aşezat în şezut, medicul purtând o lampă de iluminare pe frunte se pozitioneaza în faţa lui. Subiectul deschide gura iar medicul îi apasa limba catre în faţă introducand o oglindă mică în fundul gurii ce ajuta la vizualizarea bazei limbii, a faringelui,a epiglotei, a corzilor vocale şi a primelor 3 inele ale traheei.

Laringoscopia directă este o tehnică de vizualizare a laringelui sub anestezie generală. Un fibroscop (tub conţinând un sistem optic şi de iluminare) este introdus prin gură până în laringe. Instrumentele miniaturizate de la extremitatea laringoscopului sau o radiaţie laser permit să se realizeze imediat actele chirurgicale dacă examenul relevă necesitatea acestora.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica