Lactobacillus acidophilus

Bacterie gram-pozitiva care produce acidul lactic. Se regasesc in produsele alimentare, tractul gastro-intestinal si vagin.

Lactobacillus este un tip de bacterie care face parte dintr-o familie de diferite specii. Există bacterii ”prietenoase” care în mod normal trăiesc în sistemul nostru digestiv, urinar şi genital, fără să producă vreo afecţiune. De asemenea, se regăseşte în anumite alimente fermentate precum iaurtul sau lactatele în general. Este folosit pentru tratarea şi prevenirea diareei, inclusiv a infecţiilor provocate de aceasta. Unele persoane administrează lactobacillus pentru probleme generale de digestie, cum ar fi colici în cazul bebeluşilor, inflamaţii ale colonului, Helicobacter, un tip de bacterie care provoacă ulcerul şi pentru alte tipuri de infecţii inclusiv cele urinare sau vaginale.

O altă întrebuinţare a bacteriei lactobacillus este în cazul afecţiunilor de piele ca eczeme, leziuni şi acnee. De altfel, este folosit şi pentru nivelul crescut de colesterol, intoleranţa la lactoză, boala Lyme şi pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar.

Administrat pe cale orală nu prezintă niciun risc, iar efectele negative pot fi de cele mai multe ori minore, incluzând gazele intestinale sau balonarea. 

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica