Insuficienţa cardiacă

Disfunctie a inimii urmare a complicaţia unei boli cardiace.

Insuficienţa cardiacă (ventriculară) stângă  – este data de o aritmie, o anemie serioasă, o hipertiroidie, o hipertensiune arteriala, de îngustarea sau insuficienţa aortică sau mitrală, unei boli cardiace congenitale (micsorarea istmului aortei), unei cardiopatii ischemice (diminuarea sau oprirea circulaţiei sangvine în una sau mai multe artere ale inimii), unei miocardiopatii (boală a muş­chiului cardiac). 

Insuficienţa cardiacă stanga conduce oboseala, la un edem pulmonar (jenă respiratorie la efort apoi şi în repaus).

Insuficienţa ventriculară stângă poate să se complice cu o insuficienţă ventriculară dreaptă şi astfel poate crea o insuficienţă cardiacă generala.

Insuficienţa cardiacă (ventriculară) dreaptă  – cauzata de o creştere a presiunii în arterele pulmonare data de afecţiuni pulmonare (bronşită cronică cu emfizem, embolie pulmonară), de cardiopatii congenitale (comunicare interventriculară sau interauriculară, stenoză pulmonară), de o insufi­cienţa respiratorie cronică.

Insuficienţa cardiacă dreapta conduce la prezenta unei hipertensiuni în sistemul venos, jenă abdominală, tulburări digestive, tahicardie, creştere în volum a ficatului, jugulare turgescente, edeme ale membrelor inferioare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?