Incontinenţa urinară

Pierdere involuntară a urinei.

Incontinenţa urinară nu trebuie să fie confundată nici cu enurezia (pierderea involuntară de urină în timpul somnului), nici cu imperiozitatea micţională (micţiunea involuntară în cursul unei necesităţi deosebit de imperioase de a micţiona). Incontinenţa urinară, la rândul ei, prezintă două forme: ea poate fi permanentă sau poate surveni la efort.

Incontinenţa urinară permanentă – se manifestă printr-o scurgere incotro­labilă de urină. Este cauzata de disfuncii ale sfincte­rului vezicii şi a uretrei data de o boală neurologică, unui traumatism (fractură de bazin însoţită de o ruptură a uretrei ) sau ca urmare a unei intervenţii chirurgicale asupra prostatei.

Incontinenţa urinară de efort – este prezenta urmare a contracţiilor muşchilor abdominali (transportul  unei greutăţi, izbucnire în râs sau criza violenta de tuse sau strănuturilor) si este determinata de o atrofiere a muşchilor perineului care susţin vezica, o coborâre a colului vezicii sau o slăbiciune a sfincterului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica