Impedanţa bioelectrică (corporală)

[bioimpedanţa ]

Impedanţa corporală (bioelectrică) sau bioimpedanţa reprezintă rezistenţa organismului faţă de un flux de current electric slab ce străbate ţesuturile sale. Analiza impedanţei corporale este o metodă folosită pentru verificarea aproximativă a compoziţiei corpului prin metoda BIA (respectiv a grăsimii corporale, a cantităţii de apă totală).

Metoda de scanare a compoziţiei corporale prin metoda BIA: bioimpedanţa are o acurateţe de până la 99% superpozabilă cu cea a metodei de scanare clasică, dar invazivă de tip Dexa. Metoda BIA este considerată o metodă foarte precisă stabilind un standard important în prezent în nutriţie – ca instrument de investigaţiei şi este total neinvazivă (această metodă nu iradiază, se poate repeta de câte ori este nevoie).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă