Impedanţa bioelectrică (corporală)

[bioimpedanţa ]

Impedanţa corporală (bioelectrică) sau bioimpedanţa reprezintă rezistenţa organismului faţă de un flux de current electric slab ce străbate ţesuturile sale. Analiza impedanţei corporale este o metodă folosită pentru verificarea aproximativă a compoziţiei corpului prin metoda BIA (respectiv a grăsimii corporale, a cantităţii de apă totală).

Metoda de scanare a compoziţiei corporale prin metoda BIA: bioimpedanţa are o acurateţe de până la 99% superpozabilă cu cea a metodei de scanare clasică, dar invazivă de tip Dexa. Metoda BIA este considerată o metodă foarte precisă stabilind un standard important în prezent în nutriţie – ca instrument de investigaţiei şi este total neinvazivă (această metodă nu iradiază, se poate repeta de câte ori este nevoie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica