Holeră

Boală infecţioasă intestinală, contagioasă, cauzată de o bacterie, vibrionul holeric (Vibrio choterue. varietatea el Tor), favorizată de absenţa igienei.

Contaminarea se realizeaza prin ingestia de apă contaminata de dejecţiile umane infectate, de alimente sau băuturi contaminate, sau prin crus­tacee infectate ingerate.

Vibrionul holeric produce o enterotoxină care degradeaza peretele intestinului subţire fără să-l distrugă.

După 1-5 zile de la contaminare, este prezenta brusc o diaree, vărsături abundente şi crampe musculare, diareea devine lichidiană, gravitatea bolii rezultand în amplitudinea deshidratării. La copil şi la subiectul vârstnic procesul este accentuat, se constata o pierdere în greutate şi înfundare a ochilor în orbite, însoţita de un şoc hipovolemie (insuficienţă circulatorie) cu hipotensiune (căderea tensiunii arteriale) şi oligurie (scăderea cantităţii de urină excretată).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica