Histoplasmoză

Boală infecţioasă provocată de două ciuperci, Hisloplasma capsulatum si Hisloplasma diiboisii.

Histoplasmoza americană (boala lui Darling) – sau histoplasmoza cu forme mici, este cauzată de o ciupercă, Hisloplasma capsulatum, contaminarea la om se realizeaza prin inhalarea sporilor ciupercilor conţinuţi în praful de la crescătoriile de porumbei sau peşteril contaminat cu dejecţii animale (lilieci, păsări). Ciuperca se multiplică în interiorul celulelor sistemului reticuloendotelial (celule capabile să absoarbă particule străine ca levurile).

Histoplasmoza americană poate fi de 3 tipuri : primo-infecţie asimptomatica sau prezentându-se sub forma unei stări gripale;  forma pulmonară cronică (pseudotuberculoză); si forma generalizată, gravă.

Histoplasmoza africană histoplasmoză cu forme mari, este cauzată de o ciupercă, Hisloplasma diiboisii.

Această micoză afectează mai ales pielea, oasele, gan­glionii, unde dezvoltă noduli, abcese, ulceraţii. Formele diseminate sunt rare, dar de o gravitate extremă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica