Hipovolemie

Diminuare a volumului sangvin eficace, volum necesar pentru menţinerea unei funcţii circulatorii normale, cauzata de hemoragii sau a unei deshidratări.

O hipovolemie se manifestă senzatia de sete, venele superficiale sunt plate, pielea este rece, marmorată, o respiraţie accelerată, micşorare a volumului urinei, insuficienţă renală, tahicardie insotita de o presiune arterială joasă.

Atunci când mecanismele de adaptare a organismului la hipovolemie sunt depă­şite, survine şocul hipovolemie (insuficienţă circulatorie acută).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Luminița Georgescu: ”În momentul în care ești dispus să eliberezi oamenii, te eliberezi și pe tine”