Hipotalamus

Parte centrală a diencefalului situată la baza creierului, sub talamus şi deasupra hipofizei, care este legată de el cu o tijă, tija pituitară.

Hipotalamusul are rol de control al secre­ţiilor hormonale hipofizare şi de control al activităţii sistemului nervos vegetativ, controlează senzaţiile de foame şi de saţietate cat şi termoreglarea.

Hipotalamusul secretă liberine, hormoni cu rol in controlul secreţiile antehipofizei cat si hormonul antidiuretic (vasopresina) şi ocitocina (stimulează contracţiile uterine în cursul naşterii), ultimii doi fiind stocaţi în hipofiza înainte de a fi eliberaţi în sânge.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos