Hipotalamus

Parte centrală a diencefalului situată la baza creierului, sub talamus şi deasupra hipofizei, care este legată de el cu o tijă, tija pituitară.

Hipotalamusul are rol de control al secre­ţiilor hormonale hipofizare şi de control al activităţii sistemului nervos vegetativ, controlează senzaţiile de foame şi de saţietate cat şi termoreglarea.

Hipotalamusul secretă liberine, hormoni cu rol in controlul secreţiile antehipofizei cat si hormonul antidiuretic (vasopresina) şi ocitocina (stimulează contracţiile uterine în cursul naşterii), ultimii doi fiind stocaţi în hipofiza înainte de a fi eliberaţi în sânge.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.