Hernie de disc

[Hernie de disc]
Hernia de disc este o afecţiune care apare atunci când unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplasează. Hernia de disc este de două tipuri:
 
  • hernia de disc cervicală- atunci când un disc din apropierea gâtului este dislocat
  • hernia de disc lombară- atunci când un disc din apropierea bazinului este dislocat
 
Hernia de disc poate apărea din cauza sedentarismului, poziţiei incorecte pe scaunul de la birou, executarea incorectă a exerciţiilor fizice, fumatul, expunerea la vibraţii pe timp îndelungat, înaintarea în vârstă, afecţiuni ale coloanei vertebrale, excesul de greutate, moştenire genetică.
 
Simptomele fie nu sunt resimţite, fie se manifestă prin dureri puternice la nivelul umerilor, cefei, omoplaţilor şi claviculei, oboseala braţelor, dificultatea de a întoarce capul sau de a face mişcări bruşte, furnicături, spasme musculare, toate acestea prezente în cazul herniei cervicale. În privinţa herniei lombare, putem enumera durerea coapselor, feselor, furnicături la nivelul picioarelor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?