Hemoliză

Distrugerea globulelor roşii, efectuată in mod normal de către celulele macrofage ale măduvei osoase şi ale ficatului, durata de viata a globulelor roşii în organism fiind de aproximativ 120 zile.

Hemoliză patologică – se manifesta prin creştere a nivelului de bilirubină liberă, o scădere a haptoglobinei din plasmă. Cand hemoliza este intravasculara se constata un nivel mai mare de hemoglobina plasmatica şi prezenţa hemoglobinei în sânge.

Hemoliză patologică poate fi cauzata de anomalii particulare a globulului roşu, de o agresiune exterioara (hemoliză meca­nică din cauza prezenţei unei proteze cardiace, paludism) sau de o boala autoimuna.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața