Gangrena

Afecţiune caracterizată prin distrugerea ţesuturilor, ce afectează membrele şi viscerele, datorata de întreruperea locală a circulaţiei sangvine.

Gangrena uscată – necroză a ţesuturilor datorata lipsei de oxigenare (circulatia sangvina este intrerupta), produs de o embolie arte­rială, o tromboză, o amputaţie traumatică, o compresie (în cursul unui accident) care a durat mai mult de şase ore, o arterită (inflamaţia unei artere), o arterio­scleroză sau o degerătură.

Tratamentul constă în restabilirea circulaţiei în regiunile afectate, administrate antibiotice pentru a se împiedica instalarea unei gangrene umede ( in caz de se constata o infectie)

Gangrena umedă – evolutie a unei gangrenă uscată sau a uni plagi ce se complică cu o suprainfecţie, ţesuturile sunt umflate şi zemuinde.

Tratamentul consta in amputaţia chirurgicală a regiunii bolnave şi ablaţia ţesuturilor vii din apropierea plăgii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Răzvan Stavri, SANADOR: despre tratamentul pentru hemoroizi