Fractura

Ruptură a unui os sau a unui cartilagiu tare, insotia de o durere acută, o imposibilitate de a realiza unele miscari, hematom, o deformare.

Fracturile deschise – fragmentele osoase au trecut prin piele, sunt vizibile.  

Fracturile închisefragmentele osoase nu comunică cu exteriorul.

Fragmentele osoase pot să se depărteze unele de altele (fractură cu deplasare), pot să se încalece sau să se prindă unele de altele.

Copiii prezinta două tipuri de fracturi specifice: fractura în lemn verde (osul nu este rupt pe toată circum­ferinţa lui) şi fractura în turtiţă de unt (tasare zonala a osului).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată