Flegmon

Inflamaţie acută sau subacută a ţesutului conjunctiv subcutanat sau profund.

Flegmon de origine infecţioasă – cauzeaza distrugerea ţesuturilor şi formarea de puroi, poate rămâne difuz şi să continue să se întindă sau să se transforme în abces.

Flegmonul periamigdalian – inflamaţie a ţesutului conjunctiv pe care se află amigdala palatină, complicatie a unei angine prost tratate. Este caracterizat de o contractură musculară care împiedică deschiderea completa a gurii, febră ridicată, dificultăţi la înghiţit, umflare a omuşorului şi o boltă a stâlpului anterior al vălului palatin afectata.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica