Flebita (Tromboflebită)

[tromboflebită]

Formarea unui cheag în interiorul unei vene însoţită de o inflamaţie a peretelui venos, cauzată de imobilizare îndelungată, imobilizarea unui membru prin gips, unei compresiuni mai mult sau mai puţin îndelungate a unei vene, de tulburări congenitale sau dobândite ale hemostazei, ale coagulării sau ale fibrinolizei.

Flebită profundă a unui membru inferior se manifestă prin dureri spontane sau la palparea pulpei, senzaţie locală de căldură, umflare a gambei toate acestea pot fi însoţite de febră şi o creştere a ritmului cardiac.

Formarea de cheag în venele subcutanate este mai rar, iar când se produce acestea devin tari şi sunt inflamate pe una din porţiunile lor (flebită superficială).

Existenţa unui cheag, prin întindere, migrare sau fragmentare poate cauza afecţiuni diverse (embolie pulmonară, edeme, tulburări trofice, ulcer al gambei, varice).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive