Ficatului (chist al)

Cavitate patologică umplută cu o substanţă lichidă sau fluidă şi situată în interiorul ficatului. Chistul ficatului poate fi unic sau multiplu, de origine parazitară (chist hidatic) sau nu

Chistul hidatic al ficatului  – este o manifestare a hidatidozei, infecţie a organismului provocată de un parazit ai câinelui, Echinoccus granulosus. Este in general asimptomatic o lunga perioada de timp (ani), la spargere acesta provoaca durere intensă, febră, criză de urticarie şi o diseminare a parazitului în organism.

Chistul neparazitar al ficatului – constituit prin dilatarea micilor canale biliare intrahepatice, este frecvent şi în general asimptomatic.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică