Ficat

Glandă voluminoasă, anexă a tubului digestiv, cu funcţii multiple şi complexe (sinteză şi  trans­formare a diverselor substanţe).

Ficatul este situat in partea superioara dreapta a abdomenului,sub diafragm. Sub faţa sa inferioară îi e alipită vezicula biliară iar în stânga sa pediculul hepatic format din artera hepatică (pleaca de la aortă către ficat), de vena portă (care drenează tubul digestiv şi mergând spre ficat) şi calea biliară (mergând de la ficat către vezicula biliară şi intestin).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate