Fibroza chistică

Fibroza chistică este o afecţiune moştenită care cauzează probleme severe plămânilor, sistemului digestiv şi altor organe din corp. Fibroza chistică afectează celulele care produc mucusul, transpiraţia şi sucul digestiv. Fluidele secretate sunt în mod normal subţiri şi alunecoase însă, în cazul persoanelor care suferă de fibroză chistică, secreţiile devin groase şi lipicioase.

Deşi fibroza chistică necesită o îngrijire zilnic, persoanele care suferă de această condiţie pot merge la şcoală sau la locul de muncă şi se pot bucura de o viaţă mai bună faţă de cei care sufereau de această afecţiune în urmă cu zeci de ani. Îmbunătăţirile testelor de screening şi tratamentelor îi ajută acum pe pacienţi să trăiască mai bine de 30 de ani, în medie, alţii ajungând chiar la 40-50 de ani.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being