Fibroscopie

Tehnică endoscopica utilizata in examinarea stomacului, colonului, intestinului subţire, bronhiilor, vezicii, orofaringelui, căilor biliare şi vaselor, ce se efectueaza cu ajutorul unui fibroscop.

Fibroscopul este in fapt un endoscop suplu format dintr-o teacă etanşă cu lungimea între 40 – 160 cm şi diametrul de 5-12 mm, ce conţine un fascicul de fibre de sticla (transmit lumina „rece” in zona de lucru), sistem de cabluri pentru manevrarea extremitatii, si canale destinate insuflării de aer, spălăturilor, aspirării secreţiilor, precum şi trecerii unor instrumente suple.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă