Fibromialgie (polimialgie)

[polimialgie]

Fibromialgia este o tulburare caracterizată de durerile musculare severe acompaniate de stări de oboseală, somnolenţă şi probleme de memorie şi dispoziţie. Cercetătorii sunt de părere că fibromialgia amplifică senzaţiile dureroase afectând modul în care creierul percepe semnalele dureroase. Simptomele apar în general după o traumă fizică, o intervenţie, infecţie sau stresul psihologic. În alte cazuri, simptomele se acumulează în timp.

Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt predispuse la firbomialgie. Persoanele care suferă de fibromialgie se confruntă cu dureri de cap, dindromul intestinului iritat, anxietate şi depresie. Nu există leac pentru a vindeca fibromialgia, dar numeroase medicamente pot ajuta la menţinerea sub control a simptomelor. Exerciţiile, relaxarea şi reducerea stresului pot fi şi ele măsuri de ameliorare.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: