Faringoplastie

Intervenţie chirurgicală de modificarea formei vălului palatin.

Constă în îndepărtarea unei părţi a vălului palatin pentru a trata sforăiturile, prelungire a vălului palatin cu ajutorul unui grefon constituit din mucoasă a faringelui în caz de malformaţie (fanta labiopalatină).

Efecte secundare : dureri pe o durată de aproximativ o săptămână, apariţia unui reflux alimentar pe nas (ablaţie prea mare a vălului palatin), insotit de rinolalie (modificarea vocii, subiectul nemaiputând să pronunţe corect sunetele ocluzive (b, p, d, t, g şi k)).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă