Faringoplastie

Intervenţie chirurgicală de modificarea formei vălului palatin.

Constă în îndepărtarea unei părţi a vălului palatin pentru a trata sforăiturile, prelungire a vălului palatin cu ajutorul unui grefon constituit din mucoasă a faringelui în caz de malformaţie (fanta labiopalatină).

Efecte secundare : dureri pe o durată de aproximativ o săptămână, apariţia unui reflux alimentar pe nas (ablaţie prea mare a vălului palatin), insotit de rinolalie (modificarea vocii, subiectul nemaiputând să pronunţe corect sunetele ocluzive (b, p, d, t, g şi k)).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.