Eco-Doppler vascular

Examen ecografic (bazat pe utilizarea ultrasunetelor) destinat explorării arterelor şi venelor (ecografia bidimen­sională, Doppler arterial şi eco-Doppler cu codaj de culori).

Examenul Doppler vascular facilitează studiul mişcărilor sângelui în arterele sau în venele organismului. Cuplarea examenului Doppler cu ecografia permite vizualizarea formei structurii anatomice examinate (arteră, inimă), realizăndu-se o vedere în secţiune simultan cu fluxul sangvin ce o traversează. Prin folosirea unor tipuri diferite de sonde şi variaţia frecvenţei se realizează observarea structurilor vasculare mai aproape de suprafaţă sau mai adânci.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă