Doppler (examen)

Examen care utilizează ultra­sunetele pentru a măsura viteza circulaţiei sangvine.

Examenul Doppler este prescris de medic cu precădere în cardiologie (afecţiuni ale inimii, ale arterelor şi ale venelor) şi în neurologie (afecţiuni ale creierului).

Examenul Doppler cardiac permite studierea mişcării sângelui între cavităţile cardiace, evidenţiind o comunicare anormală între auricule sau ventricule, sau o anomalie de funcţionare a valvelor cardiace.

În neurologie examenul Doppler ajută urmărirea mişcării sângelui în arterele intracerebrale.

Examenul Doppler vascular facilitează studiul mişcărilor sângelui în arterele sau în venele organismului.

Examenul Doppler nu necesită nici o pregătire deosebită, nici anestezie sau spitalizare, nu este dureros şi nu antrenează efecte secundare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața