Diverticuloza colica

Anomalie a colonului care constă in prezenţa unor diverticuli (cat un sâmbure de cireaşă) în peretele acestuia, mucoasa colică realizând o mică hernie trecând prin pătura musculară.

In general, diverticulozele sunt asimptomatice şi nu conduc la complicaţii.

Sigmoidita diverticulară este o inflamaţie a unuia sau mai multor diverticuli, care afectează colonul sigmoid, caracterizata de o durere vie în stânga abdomenului, cu tulburări de tranzit şi febră. Poate sa conduca la o peritonită prin perforaţie, o ocluzie, un abces o pseudotumoră inflamatorie.

Este posibilă. Mai rar diverticulii pot da naştere la hemoragii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive