Dintelui (abces al)

Acumularea de puroi localizată în ţesuturile care învelesc rădăcina dentară, data de o infecţie a pulpei. Infecţia poate fi cauzata de o fractură a dintelui, o paradontopatie (boală a gingiilor) sau de o carie dentară.

Abcesul dentar se manifesta printr-o înroşire şi o umflare a gingiei, durere zvâcnitoare, cefaiee, febră şi oboseală generală. Daca ruperea peretelui abcesului este spontana isi face prezenta o scurgere de  puroi verzui urat mirositor, durerea se estompează în mare parte din cazuri, dand nastere la un granulom (îngrămădire celulară inflamatorie) sau a unui chist.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica