Difterie

Toxiinfecţie contagioasă, cauzată de bacilul lui Klebs-Loffler, Corynebacterium diphteriae, cu transmitere pe cale aeriană apropiată (salivă).

Bacilul lui Klebs-Loffler se multiplică local la nivelul faringelui si produce o toxină care afectează miocardul şi sistemul nervos, incubatia este de 1-7 zile,

Difteria se caracterizeaza printr-o angină subfebrilă insotita de o inflamaţie a ganglionilor submaxilari şi stare de oboseală accentuata. Gâtlejului prezinta false membrane lucioase sau cenuşii cu intindere variabila pe amigdale şi pe vălul palatin.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica