Dializa

Metoda cu rol in suplinirea unei funcţii renale prăbuşite si care consta in eliminarea concomitentă a excesului de apă din organism şi a elementelor reziduale din metabolism aflate în sânge.

Există două metode de dializă: hemodializa şi dializa peritoneală. Ambele  metode utilizeaza o membrană semipermeabilă, artificială pentru hemodializă şi naturală (peritoneul) pentru dializa peritoneală. Această membrană acţionează ca un filtru între sângele pacientului şi dializat (soluţia a cărei concentraţie este adaptată fiecărui bolnav in functie de gradul de epurare care se doreşte a fi obţinut, avand rol de a antrena substanţele toxice acumulate în sânge). Schimburile între dializat şi sânge se produc după două mecanisme: difuzia şi ultrafiltrarea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica