Conductie

Transmiterea influxului nervos cardiac.

Influxul nervos cardiac este responsabil de contracţiile automate si ritmice ale inimii, el este generat de un ţesut miocardic specializat denumit ţesut nodal.

Tulburările de conducţie pot să se producă în oricare parte a ţesutului nodal si pot fi sub forma de întârziere a conducţiei (bloc incomplet) sau o absenţă a conducţiei (bloc complet). Blocul poate fi intermitent sau permanent. O tulburare a conducţiei poate fi asimptomatica.

In caz de blocaj complet al activării cardiace, dacă zonele de automaticitate ale ţesu­tului nodal subiacent nu se schimbă, se produce o sincopă.

Diagnosticul poate fi pus prin electrocardiografie, moni­torizare. Electro­cardiografie endocavitară pune în evidenţă nivelul blocajului şi este relevanta in vederea necesitatii implantării unui stimulator.

Numeroase tulburări ale conducţiei nu necesita tratament.

In caz de sincopă sau de probleme echivalente este indicată o antre­nare electrostatică temporară (montarea unei sonde de stimulare electrică, folosind calea venoasă până în cavităţile cardiace) sau permanentă (implantarea unui stimulator cardiac).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.