Coada de cal

Fascicul de cordoane nervoase situat în partea inferioară a coloanei vertebrale, formata din rădăcinile nervilor măduvei spinării, care se află la nivelul ultimelor trei vertebre lombare, vertebrele sacrale şi vertebrele coccigiene.

Hernii discale situate între vertebrele lombare pot duce la compreia cozii de cal ceea ce provoaca o paraplegie periferică (flască) caracterizează printr-o diminuare a tonu­sului muscular al membrelor inferioare, o atrofie a muşchi­lor şi o abolire a reflexelor.

Subiectul are dureri care iradiază în regiunea lombară la înălţimea perineului şi a membrelor inferioare, o insensibilitate a pielii peri­neului, organelor genitale şi a părţii de sus a coapselor, impotenţă, pierderea nevoii de a urina, incontinenţă sau retenţie de urină.

Sindromul cozii de cal trebuie să fie tratat de urgenţă printr-o intervenţie neurochirurgicală de decompresie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă