Cetoza

Stare patologică urmare a acumulării în organism a corpilor cetonici, substanţe produse în cursul procesului de degradare a grăsimilor.

Se constata o prezenţă anormal de ridicată de corpi cetonici în sânge şi în urină în cursul postului, în caz de diabet, de vomismente acetonemice, în anumite tulburări digestive sau hepatice.

Poate  provoca o acidocetoză, complicaţie acută când cantitatea de corpi cetonici depăşeşte capacităţile de eliminare ale organismului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex