Cărbune

Boală infecţioasă contagioasă urmare a unei bacteridii cărbunoase cu Bacillus anthracis, Gram negativ.

Boala poate fi transmisă omului de către animale (ovine, cabaline şi caprine) vii sau moarte. Contaminarea se face pe cale cutanată sau mucoasă (inhalarea sau ingerarea de spori ai bacteriei), incubaţia durand 2-3 zile. Caracteristic bolii cărbunelui este o pustulă localizată adesea pe faţă şi care devine repede o tumefacţie negri­cioasă.

Tratamentul consta in administrarea de antibiotice (penicilină în doză mare) in regim de urgenţă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Terapia cranio-sacrală: ce este și ce beneficii are?