Bulimie

Bulimia este o tulburare prin care o persoană se confruntă cu ”explozii” de înfulecări, urmate de sentimentul de vinovăţie care duce la reacţii extreme, precum vărsatul delibertat şi diete crunte prin care se previne creşterea în greutate. Multe persoane care se confruntă cu bulimie, sunt şi anorexice. De cele mai multe ori, această tulburare este întâlnită în rândul femeilor, în special a adolescentelor sau a femeilor tinere.

De cele mai multe ori, persoana în cauză este conştientă de modul său anormal de a mânca, tocmai de aceea apare şi sentimentul de vină. Cauza exactă a acestei tulburări este necunoscută însă, factori precum gena, psihicul, familia, societatea sau cultura joacă un rol foarte important. 

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica