Bronşită

Bronşita, cunoscută şi ca ”răceală la plămâni” este o inflamaţie a acestora şi apare după o răceală care se manifestă ca o tuse cronică. Bronşita este de două tipuri:

  • bronşită acută- apare la 3-4 zile după o răceală, ca o tuse seacă, iar mai apoi devine productivă. Este des întâlnită pe timpul iernii;
  • bronşită cronică-  este o afecţiune gravă, prin care plămânii prezintă un mediu favorabil infecţiilor bacteriene şi apare din cauza fumatului şi expunerii la praf şi gaze toxice.

Prezenţa bronşitei duce la inflamarea plămânilor, îngustarea căilor respiratorii, secreţia de mucus şi blocarea acestora. Printre simptomele bronşitei se numără febra uşoară, tusea, starea de oboseală, flegma, respiraţia zgomotoasă, dificultatea de a respira şi durerile în piept.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?